Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачките.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с чистачките.

Проблема ми е следния:
    Ако е включена степента с интервалите ,то тя прави каквото и когато си поиска.Нагоре лоста си работи нормално,пръскалките също,надолу бързата и най-бързата степен също работят адекватно,но оставя ли лоста на положението с интервалите-ту почва бързо,ту спира,пак почва,засилва,намаля...по някое време започва на макс.Имам на огледалото сензор за дъжд,но въобще имам чувството,че нищо не прави и не реагира.Самата врътка на ръчката за различните интервали и тя нищо не променя!?!?
    Някой да му се е случвало нещо подобно и къде да търся проблема? В ръчката ли? В някое реле ли? Иначе лоста работи мазно,не прещраква,нищо подозрително на първо четене.
    Навън ръми и прехвърча много лек снежец.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Хахах, добре дошъл в клуба на Автоматичните чистачки...

Много са хубави, само дето правят каквото си искат и то без логика
    Даже съм чувал колеги, които питат как да ги направят НЕ-автоматични. Имаше и такава тема някъде, но се губят пък автоматичните фарове и автоматичното регулиране на осветлението на таблото - вързани са към един сензор. Ако искаш мога да ти намеря темата. Елиминираше се сензора за осветеност/дъжд и чистачките почват да са си нормални.

Аз им свикнах - така са. Няма оправия. Даже като е слаб дъжда или вали сняг не ги пускам, а цъквам ръчно чат пат нагоре, за да не се дразня.
    Врътката би трябвало да регулира чувствителността, ама повечето време не го прави Ако се елиминира сензора за осветеност - тази врътка започва да регулира интервалите - тогава си работи.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

С удоволствие бих ги направил "ръчни".
      Ще съм ти благодарен ако намериш темата,аз търсих,но не намерих подобно нещо.

Comment

Твърде е вероятно това да се получава заради неизправност на сензора за дъжд. Ако той се изключи би трябвало интервалните степени да заработят нормално.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
          Имаше и такава тема някъде, но се губят пък автоматичните фарове и автоматичното регулиране на осветлението на таблото - вързани са към един сензор. Ако искаш мога да ти намеря темата. Елиминираше се сензора за осветеност/дъжд и чистачките почват да са си нормални.

Врътката би трябвало да регулира чувствителността, ама повечето време не го прави Ако се елиминира сензора за осветеност - тази врътка започва да регулира интервалите - тогава си работи.
          Дефакто ако елиминирам сензора,няма да работи на лявата ръчка автоматичното(за фаровете)-правилно ли разбирам?.Ако е така,аз и без това положението auto не го ползвам....поне за сега де.

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Твърде е вероятно това да се получава заради неизправност на сензора за дъжд. Ако той се изключи би трябвало интервалните степени да заработят нормално.
          Може ли да се провери по някакъв начин(МЕС?) и евентуално да се "отремонтира"

Comment

Аз имам абсолютно същия проблем с тъпите автоматични чистачки. Решил съм при следващото влизане в сервиза да питам как могат да се "оправят". Ако стане някак си ще пиша в темата.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
              Дефакто ако елиминирам сензора,няма да работи на лявата ръчка автоматичното(за фаровете)-правилно ли разбирам?.Ако е така,аз и без това положението auto не го ползвам....поне за сега де.

Може ли да се провери по някакъв начин(МЕС?) и евентуално да се "отремонтира"
              В MES сензорът може да се "види" в Body > CAN Monitor / Vehicle settings, но какво точно може да се види и разбере, не знам.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Мерси,Еко.Ще изчакам и Явор ако намери темата,да видя там за какво става дума.Аз продължавам да търся,но не намирам из темите......все още са ми непознати в този раздел.

Comment

Мерси,Еко.Ще изчакам и Явор ако намери темата,да видя там за какво става дума.Аз продължавам да търся,но не намирам из темите......все още са ми непознати в този раздел.
                  От схемата, която намирам в E-learn става ясно, че има връзка между сензора и боди компютъра и вразка между боди компютъра и управлението на чистачките (което е в самата ръчка). Както колегата по-горе спомена, че от този сензор зависят и други неща, то той не е добре просто да се изключи. Но може да се пробва да се изключи връзката между боди компютъра и управлението на чистачките. Връзките за които говоря не са логически (на са CAN шини) и предполагам, че предават просто аналогови параметри (постоянно напрежение).

Накратко - аз бих пробвал да изключа въпросната връзка.

Става въпрос за тази връзка от единия от трите конектора на ръчката (пин 2):

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:14.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Навит съм,стига да мога да се справя сам.Но ще ми трябват по-простички обяснения.Предполагам в дискутираните теми (за които споменава Явор) става въпрос за същото нещо...или?

Comment

Навит съм,стига да мога да се справя сам.Но ще ми трябват по-простички обяснения.Предполагам в дискутираните теми (за които споменава Явор) става въпрос за същото нещо...или?
                      Трябва да локализираш въпросния конектор от ръчката и да прекъснеш жичката от пин 2. (добавих скица в предишния си пост).

PS:

Не съм запознат с въпросната тема, но ако колегата я посочи, ще я разгледам.
                      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:28.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Трябва да локализираш въпросния конектор от ръчката и да прекъснеш жичката от пин 2. (добавих скица в предишния си пост).
                        Мдаа,виждам,....значи разглобяване.

Comment

Мдаа,виждам,....значи разглобяване.
                          Мхм. Другият вариант е да ме зачакаш да си намеря 159 1,8 и аз ще направя това и ще ти обадя резултата

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Ок..да речем,че другите неща,като осветеност и автоматични фарове не ме вълнуват...ще мога ли през МЕС да го изключа тоя сензор?

Comment

след известно време се свиква
                              Alfa Romeo 156 1.8 ех
                              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDM

Comment

Working...
                              X